Alle weetjes en tips over aardbeien

Het zonnige fruit met vele mogelijkheden

Aardbei is een fruitsoort. Aardbeien bevatten weinig calorieën. Er zit veel vitamine C in aardbei, en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. Aardbei staat net als ander fruit in de Schijf van Vijf. Ze zijn langer houdbaar met kroontje en als ze onafgedekt worden bewaard.

Aardbeien zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor ze je gezondheid op verschillende vlakken een boost geven. Ze hebben invloed op je kortetermijngeheugen, weerstand, vetpercentage en nog veel meer.

Aardbeien die u inmaakt, behouden de goede kleur wanneer u twee eetlepels azijn aan iedere liter suikeroplossing toevoegt

Aardbeien met spinazie vormen een aparte combinatie in een salade. Neem rauwe spinazie en was die en verwijder de harde stelen. Maak het droog in een theedoek. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze iets kleiner. Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel balsamicoazijn. Meng de dressing door de salade en verras uw smaakpapillen.

Was aardbeien vlak voor het gebruik en haal er daarna pas de kroontjes af. Dat komt de smaak ten goede.

Druppel eens een beetje citroensap of balsamicoazijn over uw aardbeien. Zo krijgen ze nog meer smaak.